Лесни рецепти със зелени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнени зелени чушки с булгур
105131

Пълнени зелени чушки с булгур

1 ч.ч. (180 гр.) булгур или ориз

1 кубче пилешки булон или зеленчуков

1 ½ ч.ч. (375 мл.) вода

около 12 средноголеми зелени чушки (730 гр.) – почистени 580 гр.

2 средно големи тиквички Zucchini (260 гр.)

5 бр. сушени домати в олио

4-5 с.л. маслиново олио (зехтин)

60 мл. бяло вино

1 голям зрял домат (160 гр.) – смелен в блендера

1 – 1 ½ ч.л. сол или количество на вкус

½ ч.л. черен пипер или количество на вкус

1 ч.л. сух стрит джоджен

Пригответе си всички нужни продукти. Измийте зеленчуците нужни за рецептата и ги почистете: Домата се блендира. Горната част на чушките (където е дръжката им) се отрязва с остър нож. Семената се изчистват. “Месото” около дръжката на чушката се запазва и нарязва на малки парченца – става въпрос за отрязаното парче, което обикновенно може да се ползва като похлупак за напълнените чушки. Тиквичките се настъргват на едрото на рендето. Сушените домати се нарязват на дребни парченца.

Пълнени Зелени Чушки с Булгур, Сушени Домати и ТиквичкиНапълнете една голяма тенджера с вода и я сложете на котлона да заври. В друг по-малък съд налейте водата (1 ½ ч.ч.), натрошете бульона в нея и я сложете на огъня. След като се затопли леко добавете булгура. Регулирайте огъня (да не е много силен) и го варете докато поеме течността, след това го отстрънете от котлона и го захлупете. Докато се свари булгера водата в по-голямата тенджера ще е завряла. Бланширайте в нея почистените чушки за около 1 минути. Целта е да омекнат, но не прекалено. Извадете ги от водата с решетъчна лъжица и ги оставете на страна.

Пълнени Зелени Чушки с Булгур, Сушени Домати и ТиквичкиВ 2 с.л. от маслиновото олио се задушават за 1 – 2 минутки, настърганите тиквички и нарязаните на дребно парченца от капачето на чушките. Добавя се виното и след 1-2 разбърквания, смеленият домат. Сместа се осолява и поръсва с част от солта и черният пипер. Задушава се още 1-2 минути и малко преди да се свали от огъня се прибавят сушените домати (предварително наситнени). Разбърква се добре.

Пълнени Зелени Чушки с Булгур, Сушени Домати и ТиквичкиДокато сте приготвяли сместта във тигана, булгурът е имал достатъчно време да поеме влагата в захлупената тенджерка. Към него се прибавя сместта от тигана. Наръсва се с останалите сол, пипер и се добавя и джоджена. Разбърква се добре и бланшираните чушки се пълнят с получената плънка и се нареждата в подходяща тавичка – моята е керамична. Поливат се с 2-3 с.л. маслиново олио – прибавих и малко вода в тавата -50 мл. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft