Зеленчуков киш с гъби
Продукти:
	190 гр брашно
	щипка сол
	125 гр масло
	3-4 с л студена вода
	
	400 гр гъби-аз използвах кладница
	2 с л зехтин
	1 с л масло
	1 скилидка чесън,намачкана
	1 с л лимонов сок
	2 с л накълцан магданоз
	2 яйца
	200 мл готварска сметана
	100 мл прясно мляко
	65 гр настърган Пармезан
	сол и черен пипер
	Брашното и маслото се стриват на трохи.Добавят се солта и вода,да се получи тесто.
	Тази процедура може да се изпълни в робота.Тестото се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за половин час.
	Гъбите се измиват и се нарязват на ситно.
	В тиган се загряват зехтина и маслото и се запържват гъбите за 3-4 минути.
	Добавя се чесъна,подправят се със сол и черен пипер и се задушават ,докато изври течността и останат само на мазнина.
	Отстраняват се от котлона и се подправят с магданоза и лимоновия сок.
	Тестото се разточва на кръг и се разстила в тавичка за пай,като се прави и борд отстрани.
	В него се изсипват гъбите .
	Яйцата се разбиват с вилица или телена бъркалка заедно със сметаната и прясното мляко.
	Изливат се върху гъбите.Отгоре се наръсва настъргания Пармезан.
	Пече се на умерена фурна

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







