Зеленчуков терин с патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Зеленчуков терин с патладжан
Зеленчуков терин с патладжан
admin
Добавена от: admin
20505
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. сирене рикота (извара)
200 гр. краве сирене
1 скилидка чесън
накълцан босилек
4 тиквички - нарязани на ивици и бланширани
4 големи червени пиперки - изпечени и обелени
2 патладжана - нарязани на филийки и изпечени на грил

Покрийте дъното на формата, в която ще приготвяте терина, с фолио, така че да излиза извън нея. Сложете на пласт изпечените и обелените чушки, така че да покрият плътно дъното. След това покрийте чушките с резени грилован патладжан, следвани от нарязани на ивичци бланширани тиквички. Смесете сирената, чесъна и босилека и разпределете равномерно върху тиквичките. Редувайте пластовете зеленчуци в какъвто ред предпочитате, като завършите с печени пиперки. Прегънете фолиото върху терина, притиснете с някаква тежест и оставете в хладилник до поднасянето. Извадете върху плато, махнете фолиото и нарежете на порции. Поднесете като предястие, заедно с пресен хляб. По желание може да поръсите с малко балсамов оцет. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft