Зеленчукова фритата с наденички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Зеленчукова фритата с наденички
Зеленчукова фритата с наденички
admin
Добавена от: admin
6728
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средно голяма тиквичка
1 среден морков
2-3 гъби
1 средноголяма червена пиперка
4 наденички по избор
6 – 8 яйца
масло
сол
черен пипер
сушен риган

Включете фурната на 175 C.
Отрежете краищата на тиквичката и я настържете. Сложете в купа и добавете 1 ч.л. сол, като объркате добре. Оставете така за 10-тина минути. Междувременно сложете малко масло в подходящ съд и запържете вътре наденичките до готовност. Оставете ги да се охладят.
Изстискайте добре тиквичките от излишната влага (сложете ги в кърпа и увийте двата края). Прехвърлете ги в чиста купа. Обелете и настържете моркова, нарежете гъбите на малки парченца. Сложете в купата с тиквичките. Нарежете на парченца охладената наденица и сложете и нея в купата. Счупете 6 яйца в отделна купа и разбийте добре. Прехвърлете ги в купата със зеленчуците и наденицата. Яйцата трябва да са достатъчни, за да покрият добре останалите продукти. Ако сместа ви се вижда суха, добавете и другите яйца (разбити).
Подправете сместа със сушен риган, сол и черен пипер на вкус. Излейте в покрита с хартия за печене правоъгълна тавичка. Загладете добре, така че сместа да е равномерно разпределена, и сложете във фурната. Запечете за 35-40 минути, докато стегне добре.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft