Ирландски хляб с кайсии

вход през zajenata.bg
Ирландски хляб с кайсии
admin
Добавена от: admin
3386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 чаши брашно + още малко за сушените кайсии
4 с.л. захар
1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.л. сол
4 с.л. студено масло, нарязано на малки кубчета
1 3/4 чаши студено обезмаслено прясно мляко, добре разбито
1 яйце
1 с.л. портокалова кора
1 чаша нарязани сушени кайсии

Загрейте фурната на 160 градуса. Покрийте тавичка или форма за печене с хартия за печене.
Сложете сухите съставки в купата на миксера и монтирайте приставката-лопатка (може да използвате и ръчен електрически миксер). Смесете сухите съставки на ниска скорост. Добавете маслото и разбивайте на бавни обороти, докато маслото се смеси напълно със сухите продукти. С вилица разбийте яйцето, млякото и портокаловата кора в купа или мензура. Включете миксера на ниска скорост и бавно прибавете мокрите съставки към сухите. Смесете сушените кайсии с 1 с.л. брашно, след това ги добавете към тестото, бъркайки на бавни обороти, само колкото да се поемат от тестото. Тестото трябва да е МНОГО МОКРО!
Пресипете тестото върху добре набрашнен плот и премесете няколко пъти, докато добие формата на кръгъл комат. Сложете върху приготвената тавичка. С къдрав нож направете разрез в средата във формата на буквата Х. Изпечете 45-55 минути, или докато при тест с дървена пръчица тя излиза суха. Охладете върху решетка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft