Солен кекс рецепти

вход през zajenata.bg
160542
Италиански солен кекс

Италиански солен кекс

яйца - 4 броя

сол - 1 ч.л.
олио - 3/4 ч.ч. или зехтин
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л. равна
брашно - 2 ч.ч.
сирене - 200 г
праз - 1 стрък
домати - 1/2 ч.ч. сушени, отцедени
риган - 1/2 ч.л.
царевица - 3 - 4 с.л. от консерва
кашкавал - около 150 г настърган

Разбийте яйцата със солта и добавете последователно олиото, киселото мляко със содата и постепенно брашното. Объркайте с натрошеното сирене, накълцания праз, царевицата, добре отцедените от маринатата и ситно нарязани домати и ригана.

Сипете сместа във форма, предварително намазнена и леко набрашнена, така че дебелината на кейка да е до 5 см. Сложете соления кекс да се изпече в предварително нагрята на 175 градуса фурна. След като е готов, поръсете с кашкавала и върнете за няколко минути във фурната. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft