Солен кекс рецепти

вход през zajenata.bg
160621

Обикновен солен кекс

брашно - 3 ч.ч.,

сода - 1 и 1/2 ч.л. или бакпулвер
олио - 1 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
оцет - 1 с.л.
сол - 1 к.л.
орехи - 1/2 ч.ч.натрошени
фъстъци - 1/2 ч.ч. натрошени
овесени ядки - 1/2 ч.ч. по желание

Разбъркайте содата с оцета и я прибавете към пресятото в купа брашно. Постепенно доливайте водата и разбърквайте, а накрая прибавете и олиото. Объркайте сместа със солта, орехите, фъстъците и овесените ядки и я прехвърлете в предварително намазнена и набрашнена форма.

Сложете соления кекс да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна. 10 минути го печете на долен реотан, а после включете и горния. Проверявайте готовността с клечка.

Готовият кекс се изважда от формата щом леко се охлади. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft