Няколко прости правила за готвене по Коледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да използваме ядките
41099

Как да използваме ядките

В сладкишите заменете олиото с ядки. 100 г ядки съдържат приблизително 50 г мазнини, но и 15-20 г протеин, а протеин в олиото няма. Ако трябва да използвате 1 ч.ч олио (около 200 мл), използвайте 400 г ядки.
Съдържание в 100 гр. на най-често използваните сурови ядки:

Орехи: 654 калории, 15 г протеин, 65 г мазнини, 14 г въглехидрати, 7 г фибри
Лешници: 628 калории, 15 г протеин, 60 г мазнини, 17 г въглехидрати, 10 г фибри
Бадеми: 575 калории, 21 г протеин, 49 г мазнини, 22 г въглехидрати, 12 г фибри
Фъстъци: 567 калории, 26 г протеин, 49 г мазнини, 16 г въглехидрати, 9 г фибри
Тиквено семе белено: 559 калории, 30 г протеин, 49 г мазнини, 11 г въглехидрати, 6 г фибри
Кашу: 553 калории, 18 г протеин, 44 г мазнини, 30 г въглехидрати, 3 г фибри

1
2 3 4 5 6 7 8
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft