Как да приготвим и консервираме патладжани за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да мариноваме патладжани
371182

Как да мариноваме патладжани

 Продукти:
6 кг патладжан
700 мл олио
700 мл оцет 6%
500 г захар
200 г сол
3-4 глави чесън
черен пипер на зърна
копър
магданоз


Приготвяне:
Патладжанът се нарязва на дебели шайби около 1 см и се бланшира в кипналата марина - приготвена от оцета, олиото, захарта и солта за 4-5 минути. Изваждат се и се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън, зърна черен пипер и нарязани на ситно магданоз и копър. Заливат се с изстиналата марина, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути.

1 2 3 4
5
6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft