Как да приготвим и консервираме патладжани за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Имамбаялдъ за зимата в буркани
371305

Имамбаялдъ за зимата в буркани


 Продукти:
1.1 кг патладжани
200 г олио
300 г кромид лук
100 г моркови
100 г целина
50 г чесън
250 г домати
1/2 връзка магданоз
черен пипер
2 бр. дафинов лист
15 г сол

Приготвяне:
Здрави, млади, без развити семена патладжани се измиват. Нарязват се по дължина на парчета с ширина 10-15 мм. Осоляват се и се поставят в емайлиран съд да престоят 1-2 часа, като се притискат, за да се отдели горчивата черна вода от тях. Така приготвени патладжаните се пържат в олио и се отцеждат добре. В олиото се пържат и ситно нарязания кромид лук, морковите, целината и чесънът. Накрая се слагат червените домати заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист. Патладжаните се нареждат в буркани, като помежду им се поставят изпържените зеленчуци. На дъното на буркана се налива олио - 30 мл на 500 г. За аромат се прибавя ситно нарязан магданоз. Затворените буркани се стерилизират за 1 и 1/2 часа и се охлаждат.
 

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft