Как да си направим домашен рахат-локум: нежен, мек, леко разтеглив-Ориенталска приказка!
9 Септември 2016
16998
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
СЪСТАВКИ
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица сочни плодове или без костилки от плодове (ягоди, малини, сливи, кайсии)
- 2 супени лъжици вода
- 100 грама белени ядки
- щипка ванилия захар
- 1 супена лъжица пудра захар
ПОДГОТОВКА
- Смелете плодовете в блендер.
- Смесете нормално и ванилова захар с 1/3 от плодово пюре и 1 супена лъжица вода, сложете да се готви над умерен огън (5-7 минути след завиране).
- Останалото пюре се смесва с нишесте и 1 супена лъжица вода, след това се изсипва в тънка струя на варене на сладка смес. Докато се разбърква и се вари в продължение на 2-3 минути, докато се сгъсти.
- Отстранете от огъня, добавете ядките и разбърквате.
- Калъпи с правоъгълна форма с фолио , поставете и равномерно разпределете сместа. Височината на слоя - не повече от 2 см. След втвърдяване (около 8 часа) вземете локума от формата, заедно с фолиото, трябва да се нареже на кубчета. Всяка част на рулото се овалва в пудра захар и нишесте.
- Споделете с приятелите си рецептата за сладка ориенталска приказка!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари