Скумрията в хартия без да умирисва цялата къща -на сух тиган и целият сок остава вътре

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Скумрията в хартия без да умирисва цялата къща -на сух тиган и целият сок остава вътре
Скумрията в хартия без да умирисва цялата къща -на сух тиган и целият сок остава вътре
124247
Скумрията в хартия без да умирисва цялата къща -на сух тиган и целият сок остава вътре
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме оригинален, много необичаен вариант за приготвяне на скумрия. Този метод е интересен, тъй като рибата се поставя върху лук, увива се в хартия и се готви в сух тиган.

И благодарение на хартията, скумрията се приготвя в собствен сос и се оказва вкусна, сочна и, което е важно, също полезна. Не пропускайте да опитате, препоръчвам!

СЪСТАВКИ:

  • Скумрия прясно размразена - 2 бр
  • Лук - 2-3 глави 
  • Лимон - 1 бр.
  • Сол, смлян черен пипер - на вкус
  • Смлян джинджифил - 1/4 чаена лъжичка
  • Подправка за риба - 1 ч.л.

Процес на готвене:

Почиствам скумрията: измивам я, отстранявам главата и всички перки. Смесвам приготвените подправки със сол и разтривам готовата скумрия с тях.

Нарезвам няколко резенчета лимон.

Обеленият лук се нарязва на половин пръстени, добавят се останалите подправки и сол и малко лимонов сок. Разбърквам с ръце, като леко търкам, за да стане по-меко.

Върху подготвената пергаментна хартия намазвам първо малко лук. Аз слагам скумрия на върха и сложете няколко резена лимон вътре скумрията. Отгоре сложете отново слой лук.

Покривам го с хартия и увивам скумрията като бонбон.

Гответе рибата в сух тиган на слаб огън от всяка страна за около 15 минути, времето за готвене може да варира в зависимост от размера на скумрията.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft