Масло или маргарин?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво представляват трансмазнините?
18525

Какво представляват трансмазнините?

Трансмазнините са наскоро открит страничен елемент на здравословното хранене, разтревожили учените и специалистите по хранене. Тъй като растителните масла при стайна температура имат свойството да се втечняват, се използва методът на хидрогенирането, който води до втвърдяване на растителни масла. Колкото по-твърд е маргаринът и по-дълъг срокът му на годност, толкова повече трансмазнини се крият в него. Обикновено най-наситени на трансмазнини са най-евтините продукти, които не изискват специални условия за съхранение. Основната опасност от трансмазнините е, че те повишават “лошия” холестерол (липопротеини с висока плътност) и понижават “добрия”. Другият проблем е в това, че нашите закони не задължават производителите да поясняват какво точно масло са използвали за производството, например на сладкиши или полуготови продукти, а в резултат след консумирането на някои “бисквитки” рискуваме да получим ударна доза от трансмазнини.

1
2 3 4
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft