 
                
            
	700-800 г. картофи
	1/2 чаена чаша ориз
	6 домата
	2 глави кромид лук 
	1/4 чаена чаша растително масло
	2 супени лъжици брашно 
	4 яйца 
	1 чаена чаша прясно или кисело мляко
	50-60 г. кашкавал
	черен пипер
	магданоз
	сол  
Обелените картофи се нарязват на филии и се полуизпържват в маслена баня. Изваждат се и в същата мазнина се изпържват лукът, нарязан на ситно, и оризът, докато стане прозрачен. Прибавят се два домата, нарязани на дребно и малко вода. Сместа се посолява и се отдръпва от огъня, когато оризът попие течността. Останалите домати се нарязват на филии. Половината от тях се нареждат на дъното на намазана с мазнина тавичка. Върху тях се нареждат половината от картофите и се разстила оризовата смес. Над нея се нареждат последователно останалите картофи и домати. Ястието се запича леко, наръсва се с магданоз, и се залива със смес от половината яйца и мляко, разбити с малко сол и черен пипер, след което се пече до зачервяване. От брашното, запържено в малко мазнина, останалото мляко и яйца се приготвя гъст сос, който се изсипва върху почти готовото ястие и се наръсва с настърган кашкавал. Ястието се изважда от фурната, когато заливката добие светложълт цвят, и се поднася със салата според сезона.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








