Супер вкусни ястия рецепти за събота вечер!

вход през zajenata.bg
683914
Картофи по шведски

Картофи по шведски

Необходими продукти:

6 средни картофи
150 г краве масло
4 с л пилешки бульон(сух)
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:

• Картофите се сварявят за 20 минути с обелката.
• Обелват се и се нарязват на филийки с дебелина ~ 1 см.
• В тигaн се разтопява маслото, прибавя се пилешкият бульон, черен пипер и се оставя на котлона, докато не се получи еднородна смес (1-2 минути).
• В тава се нареждат картофите, отгоре се поливат със сместа от тигана.
• Формата се покрива с фолио.
• В предварително загрята фурна 200 С се пече около 25-30 минути, след което се маха фолиото, и се пече още 5-7 минути (зависи от фурната Ви) до златист цвят.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft