Супер вкусни ястия рецепти за събота вечер!

вход през zajenata.bg
683924

Мусака с картофи

Необходими продукти:

1,5 кг картофи
500гр кайма
2 глави лук
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. червен пипер
250мл доматен сок
черен пипер
кимион
олио
за заливката:
1 яйце
1/2 кофичка кис. мляко
250 гр. брашно
щипка сода
Начин на приготвяне:

В тенджера задушете ситно накълцания лук до неговото побеляване с олио, колкото да покрие добре дъното на съда. След това прибавете в тенджерата каймата и я накъсайте на парченца посредством 2 вилици. Запържете 3,4 минути и добавете доматения сок,черен пипер и кимион на вкус и варете около 10 мин на слаб огън. През това време обелете и нарежете на малки кубчета картофите и ги добавете в тенджерата, заедно с 1/2 лъжица червен пипер. Подсолете и долейте вода до нивото на картофите в съда и варете докато картофите се сварят. След това преместете сместа в тава, залейте със заливката и печете на 220 градуса( около 20 мин.), докато се полу4и златиста кора.

Приготвяне на заливката:
В голяма купа разбъркайте кис. мляко със щипка сол, докато млекото шупне. Добавете яйцето и брашното, разбъркайте добре, като може да добавите и 2,3 лъжици от бульона на мусаката.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft