Мусака с картофи
Необходими продукти:
	1,5 кг картофи
	500гр кайма
	2 глави лук
	1/2 с.л. сол
	1/2 с.л. червен пипер
	250мл доматен сок
	черен пипер
	кимион
	олио
	за заливката:
	1 яйце
	1/2 кофичка кис. мляко
	250 гр. брашно
	щипка сода
	Начин на приготвяне:
В тенджера задушете ситно накълцания лук до неговото побеляване с олио, колкото да покрие добре дъното на съда. След това прибавете в тенджерата каймата и я накъсайте на парченца посредством 2 вилици. Запържете 3,4 минути и добавете доматения сок,черен пипер и кимион на вкус и варете около 10 мин на слаб огън. През това време обелете и нарежете на малки кубчета картофите и ги добавете в тенджерата, заедно с 1/2 лъжица червен пипер. Подсолете и долейте вода до нивото на картофите в съда и варете докато картофите се сварят. След това преместете сместа в тава, залейте със заливката и печете на 220 градуса( около 20 мин.), докато се полу4и златиста кора.
	Приготвяне на заливката:
	В голяма купа разбъркайте кис. мляко със щипка сол, докато млекото шупне. Добавете яйцето и брашното, разбъркайте добре, като може да добавите и 2,3 лъжици от бульона на мусаката.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







