Пиле с чеснови хапки
	Порции: 3-4 порции
	Необходими продукти:
	1.Пиле 1300-1500 кг.
	3-4 филии хляб
	1 глава голяма чесън
	1 водна чаша вино /бяло/
	1 водна чаша вода
	червен пипер
	/черен пипер и кимион/ ситно смляни, сол, масло олио.
	Начин на приготвяне:
	1. Пилето се измива, така както е цялото.
	2. Нарязаните филии хляб се мажат дебело с масло, поръсват се със сол, ситно смления черен пипер и кимиона. От горе се пресова с чесъна. Нарязват се на хапки и се пълнят в коремчето на пилето.
	3. С клечки за зъби се захваща отвора на корема, за да не излизат хапките навън.
	4. По гръб се поставя пилето в йенска тенджера, доливат се чашите-вино и вода да се покрие пилето. Пече се 45 мин. до зачервяване на кожата и после се обръща по корем, още 30-45 мин. се пече. Пикантно и много вусно. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







