Рецепти за вкусен кебап

вход през zajenata.bg
105553

Кебап-кавърма

600 г свинско (агнешко, телешко) месо
75 мл олио
420 г праз или кромид лук
250 г червени чушки
50 г люта чушка (по желание)
25 г доматено пюре
50 мл червено вино
15 г магданоз
10 г чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. смлян черен пипер
2 ч. л. сол

• Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук.
• Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре.
• След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон.
• Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото.
• При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.
• Отлична гарнитура към кавърма - кебапът е ориз.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft