Рецепти за вкусен кебап

вход през zajenata.bg
105470

Чомлек с телешко

900 г телешко (свинско, агнешко) месо
75 мл олио
25 г краве масло
сол
100 г кромид лук
500 г арпаджик
1 с. л. брашно
1 и 1 /2 с. л. доматено пюре
100 г домати
50 мл червено вино
25 г магданоз
1, 5 г черен пипер
1 с. л. чубрица
Приготвяне:

• Месото (от бут - шол, ябълка или от плешка) се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Запържва се в част от олиото.
• В същата мазнина след изваждането на месото се задушава до омекване нарязаният на дребно лук.
• Прибавя се разреденото доматено пюре.
• Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина.
• Слага се червеният пипер.
• Връща се запърженото месо и се залива с вода.
• Посолява се и се прибавя половината от виното.
• Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване.
• Прибавя се арпаджикът, който предварително е задушен в останалата мазнина до полуомекване, обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.
• Няколко минути преди да се отстрани от печката, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло.
• Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.
• Готовото ястие по желание се поръсва с дребно нарязан магданоз.
• Чомлек - кебапът се поднася с гарнитура от ориз, поръсен със смлян черен пипер. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft