Рецепти за вкусен кебап

вход през zajenata.bg
105469
Лесен кебап

Лесен кебап

900 г телешко месо (свинско или говеждо)
75 мл олио
250 г кромид лук
2-3 скилидки чесън
150 г консервирани домати
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
50 мл червено вино
100 мл вода
сол
50 г кисели краставички
25 г люти чушки
20 г лимон
щипка черен пипер
1 с. л. чубрица

• Месото (от бут - шол, ябълка, от плешка или от врат) се измива под студена течаща вода и се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Поръсва се със смлян черен пипер (едро смлян).
• Запържва се до зачервяване в мазнината.
• Прибавят се последователно дребно нарязаните кромид лук, краставички, чесън, и домати.
• Задушават се, докато останат на мазнина.
• Прибавя се брашното и се пържи 1-2 минути.
• Прибавят се червеният пипер, лютите чушки (по желание), обеленият и нарязан на филийки лимон,чубрицата и виното.
• Ястието се залива с водата и се посолява.
• Задушава във фурната (200 С) до пълното омекване на месото около 25 минути.
• При поднасяне кебапът по странджански се гарнира с ориз.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft