Рецепти с кестени

вход през zajenata.bg
42277

Кестени конфитюр

кестени - 1 кг.

сол - 1 ч.л.
резене - семена 1 ч.л.
захар - 800 гр.
вода - 16 мл.
ванилия - 2 пакетчета
ром - 1 к.ч.

Поставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените).

Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят. Обелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор.

Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня. След като се разтопи захарта, добавете смлените кестени, разбъркайте добре и варете 30 – 40 минути. Добавете ванилията и рома и разбъркайте добре. Изсипете горещата смес в сухи буркани и го затворете добре.  

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft