Дребни сладки рецепти

вход през zajenata.bg
180856

Кладки с коняк

брашно - около 400 г, колкото поеме за твърдо тесто

прясно мляко - 50 мл
сода - 2 ч.л. за хляб
масло - 150 г
яйца - 2 броя
ядки - 1 чаша смлени, орехи и бадеми
стафиди - 150 г
кайсии - 150 г сушени
коняк - около 100 мл
лимони - 50 мл лимонов сок
захар - 220 г кафява
мед - 3 с.л.

Сипете содата в млякото, разбийте маслото със захарта. Отделно разбийте на ръка яйцата и прибавете млякото, коняка, лимоновия сок. Цялата смес се прибавя към захарта и маслото при непрекъснато бъркане.

Прибавете стафидите и нарязаните на дребно сушени кайсии, както и ядките, които трябва да запечете леко предварително. Започнете да обърквате с брашното, докато се получи твърдо тесто, което само да се отделя от лъжицата.

Оформят се овални сладки, които се подреждат върху намазнена хартия за печен. Пекат се в предварително загряна фурна, на 190-200 градуса, докато се зачервят. Готовите сладки за уиски се намазват веднага със смес от меда и малко коняк.  

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft