Дребни сладки рецепти

вход през zajenata.bg
180846

Лимонови сладки

брашно - 1 ч.ч

нишесте - 1/2 ч.ч лимоново
захар - 1/2 ч.ч пудра за поръсване
маргарин - 3/4 ч.ч
лимони - 1 ч.л. лимонов сок 1 ч.л. лимонова кора
ванилия
захар - 1/2 ч.ч., за пълнежа
лимони - 3 с.л. лимонов сок 1 с.л. настъргана лимонова кора
нишесте - 1 с. л. царевично
маргарин - 1 с.л. растителен
щипка сол

Разбийте брашното, маслото, захарта и нишестето и добавете лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията. Омесете на топка и поставете в хладилник за 1 час.

Загрейте предварително печката на 160-170 градуса. Оформете топчета с големина на орех от тестото и ги наредете в тава с хартия за печене. Притиснете топчетата в средата, така че да се получи кладенче до дъното.

Сложете наредените сладки във фризер за 10 минути, за да стегнат. След това ги изпечете за 15-тина минути до лек загар. Готовите сладки се охлаждат и се нареждат в поднос. След това ги поръсете с пудра захар.

За крема разбийте нишестето с лимоновия сок, солта и захарта. Сложете да заври на котлон до леко сгъстяване. Отнемете от котлона и добавете маргарина и лимоновата кора. Разбърква се и се охлажда, след което кладенчетата на постните сладки се пълнят с крема. Поднесете сладките на следващия ден.  

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft