Коледна трапеза рецепти

вход през zajenata.bg
80647

Коледна пуйка

3 кг пуйка
настъргана кора от 1 портокал
сок от 1 портокал
2 с. л. мед
3 с. л. зехтин
сол
смлян черен пипер

суха мащерка

• Фурната се нагрява на 180 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Пуйката се почиства, измива и подсушава.
• В купа се смесват кората, сокът, медът и зехтинът.
• Подправят се на вкус със сол, черен пипер и мащерка.
• С приготвената смес се намазва пуйката отвътре и отвън.
• Изстисканият портокал се нарязва на 6-8 части.
• Пуйката се поставя в тавата.
• Напълва се с портокаловите резенчета.
• Полива се с медената смес, ако е останала.
• Пуйката се пече 2-2,5 часа.
• Ако започне да загаря отгоре, се покрива с алуминиево фолио.
• Коледната пуйка се поднася с отделения по време на печене сок и картофено пюре.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft