Коледна трапеза рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Коледно руло със свинско
80632

Коледно руло със свинско

500 г свински бут или филе

100 г сланина
2 свински крачета
1–2 моркова
25 зърна черен пипер
връзка корени за супа
1 дафинов лист
червено цвекло или червена чушка
Приготвяне:

• Парчето месо се разрязва надлъж, сгъва се на лист и се навива на стегнато руло.
• Завързва се със здрав конец, шпекова се с ивички от сланина, моркови и зърна черен пипер.
• Слага се в тенджера и се залива с вряща подсолена вода.
• Оставя се да ври 2–3 часа на слаб огън заедно със свинските крачета, нарязаните корени за супа, 1 дафинов лист, 15–20 зърна черен пипер.
• След това месото се изважда, слага се на маса, притиска се с тежест и се оставя да престои така една нощ.
• На другия ден коледното руло от свинско месо се нарязва на тънки филии.
• Нарежда се в чиния.
• Бульонът, в който е вряло месото, се прецежда, изсипва се в плитък съд и се оставя да се желира.
• Желето се нарязва на кубчета, подрежда се на 2–3 купчинки около месото и се украсява с ивички от червено цвекло или червени пиперки от туршия.

СЪВЕТ

• Между купчинките от желето можете да сложите кисели краставички или червени камби от туршия, напълнени с руска салата или салата от картофи. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft