Коледна трапеза рецепти

вход през zajenata.bg
80645

Коледни меденки

2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1 бакпулвер
2 с.л. оцет
около 3 ч.ч. брашно

Разбиват се яйцата със захарта. Постепенно към тях се прибавят олиото, медът, содата загасена в оцета (2 с.л. оцет и 2 с.л. вода), канелата и брашното. Бърка се докато се сгъсти (да се отделя от съда), след което се замесва меко тесто.

Могат да бъдат оформени по няколко начина:

На топчета: Оформят се малки топчета, които се подреждат на неголямо разстояние едно от друго в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна до кафяво. След това две по две могат да се залепят, докато са топли, с шипков мармалад.

Пълнени: Оформят се малки топчета, които се подреждат на неголямо разстояние едно от друго в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна до кафяво. Меденките се издълбават с лъжичка. Медените трохи се смесват с няколко лъжици мляко, масло и 2 ванилии до получаването на крем с който се пълнят издълбаните меденки. Слепват се с шипков мармалад две по две. Потапят се до половината в разтопен шоколад и след това в смлени орехи. Подреждат се в поднос, който се украсява с няколко борови клонки.

На формички: Тестото се разточва на лист от който да се изрязват фигурки с формички или с чаша, които се пекат. Фигурките могат да се украсят с шоколад, смлени орехи или кокосови стърготини. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft