Круши с крем и вино
	Круши с крем маскарпоне и вино
	рецепта за десерт с круши, вино и крем маскарпоне – лек, приятен като за празнична трапеза
	4 круши (зимен сорт)
	500 мл червено вино
	250 мл вода
	3-4 зърна карамфил
	1 пръчка канела
	1 ванилия
	1 ч.ч. захар
	200 гр маскарпоне
	5 с.л. пудра захар
	Избират се круши по-твърди, зимен сорт. Обелват съвсем тънко;
	В тенджера се смесват виното, захарта, и водата. Добавят се крушите и се варят около 20 минути;
	След което тенджерата се отстранява от котлона и се оставя докато крушите изстинат;
	Пудрата захар, ванилията и маскарпонето се разбиват на крем;
	На крушите се отрязва капаче и вътрешността се издълбва внимателно с лъжичка;
	Крушите се напълват с приготвения крем и се сервират;
	Останалото вино може да се постъпи по два начина – да се поднесе като боле или да се добавят 50 гр краве масло и да се вари на тих огън до сгъстяването (около 2 часа) и тогава крушите се поднасят със соса.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







