Кубинска крем-торта с грейпфрут

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Кубинска крем-торта с грейпфрут
Кубинска крем-торта с грейпфрут
admin
Добавена от: admin
15787
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
6 яйца
6 супени лъжици пудра захар
6 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка сок от лимон
1 ванилия
За сиропа:
50 г ром
3/4 чаша топла вода
5 супени лъжици захар
За крема:
1/2 л прясно мляко
 4 супени лъжици брашно
100 г краве масло
100 г захар
1 чаша парчета розов грейпфрут (ананас от компот)

Приготвя се тесто, като жълтъците се разбиват със захарта. Прибавят се при непрекъснато бъркане брашното, ванилията, сокът от лимона и накрая разбитите на гъст сняг белтъци. Разбърква се внимателно отгоре надолу, за да не спаднат белтъците Изсипва се в намазана с мазнина форма за торта, на дъното на която е сложен кръг от хартия, също намазан с масло. Пече се във фурната при 200°С. Блатът се изважда от формата и се разрязва на два пласта. Всеки пласт се наръсва обилно със сиропа, приготвен от рома, захарта и водата. Единият пласт се слага в чиния за торта. Млякото за крема се сварява. Брашното се размива с малко студена вода и се прибавя към него. Вари се до сгъстяване. Прецежда се и се оставя да изстине Отделно се разбива на пяна маслото със захарта. Смесва се с млечния крем и се разбива добре. Половината от получения крем се разстила върху пласта в чинията. Отгоре се нареждат половината парченца грейпфрут. Слага се другият пласт от блата. Отгоре и отстрани тортата се намазва с крем и се украсява с останалия грейпфрут. Вместо с грейпфрут, тортата може да се украси с ананас от компот.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft