Купешкият е пълен със захар, затова от години си го правя сама! Всички вкъщи обожаваме домашен...
2 Август 2016
50590
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пържените картофи просто не вървят без кетчуп. Но всяка майка знае, че купешкият кетчуп е всичко друго, но не и полезен - прелива от захар, а децата просто го обожават!
Защо тогава да не се приготвим кетчуп у дома? В разгара на подготовката за зимата може да затворите няколко бурканчета.
Рецептата е много лесна, а вкусът не отстъпва на този от магазина!
Продукти:
3 кг домати
0,5 кг ябълки
250 гр. лук
1,5 ч.л. сол
1 чаша захар
50 мл ябълков оцет
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Попарете доматите и ги обелете. Обелете ябълката и почистете семена, лука също обелете. Нарежете всички съставки на кубчета, сложете ги в дълбок съд и го поставете на бавен огън.
- След като кипне, варете още 10 минути, след което пасирайте всичко гладко с помощта на миксер. След 40 минути се добавят сол, захар, черен пипер и оцет. Не забравяйте да бъркате!
- След още 10 минути отстранете съда от огъня и напълнете кетчупа в стерилизирани буркани.
От тези продукти се получават около 4 половинлитрови буркана. Съветваме ви да изберете по-кисели ябълки и да експериментирате с любимите си подправки и чесън.
Опитайте рецептата и просто ще забравите за кетчуп от магазина!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари