23 Юни 2014
10358
Жълтеникавите налепи по емайлираните съдове се натрупват заради котления камък във водата, смесен с остатъци от самите храни. Препоръчително е често да ги отстраняваме, за да унищожим средата за развитие на бактерии, както и влошаването на качеството на готварския съд.
За целта напълнете с вода съда, така че тя да покрива налепите по стените му. Изсипете 5 супени лъжици оцет на всеки 1 литър вода. Сложете разтвора на бавен огън и оставете да ври в продължение на 2 часа. За идеално чисти и дезинфектирани съдове е препоръчително да прилагате този начин веднъж месечно.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари