За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Тестени изделия
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Лесно тесто за всякакви питки и хлебчета - солени и сладки
                                                                                                                                    Лесно тесто за всякакви питки и хлебчета - солени и сладки
    
    
     
                
            
                14 Август 2015
            
            
            7678
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                От всички изброени съставки омесете меко тесто. Оставете го да втасва около 40 минути (ако сте сложили малко повече мая, втасването е по-кратко, но не е необходимо да слагате повече). 
Върху хартия за печене, предварително поръсена с брашно, изсипете тестото и го оформете на една голяма или няколко по-малки питки с дебелина колкото един пръст или малко повече. Оставете го да втасва отново около 20 - 30 минути. поставете избраната от вас плънка (солена или сладка). Сложете питките да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса. Ще познаете, когато е готово. Може да ползвате и фурна с вентилатор. 
От това тесто се получават чудесни фокачи - добавете малко зехтин, розмарин, мащерка, маслинки - и готово!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








