Леща с бекон

вход през zajenata.bg
Леща с бекон
admin
Добавена от: admin
12685
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

леща - 350 гр. (кафява или зелена)
лук - 1 голяма глава.
бекон - 200 гр.
моркови - 2 бр.
чесън - 4 скилидки
целина - 1 стрък
консервирани домати - 300 гр.
риган - 1 с.л.
дафинов лист - 1 бр.
чубрица - 1 ч.л.
сол
черен пипер
люта чушка - 1 бр. по желание
олио - може и зехтин 

Почистената леща се слага в дълбок съд, покрива се с вода и се оставя да ври 5 минути. Изсипва се в гевгир да се изцеди.

В тенджера се загрява олиото и се запържват лука, нарязан на малки филийки, нарязания на ситни кубчета бекон и половината счукан чесън в продължение на около 5 минути.

Добавя се още олио и се прибавят останалия чесън, нарязаните на тънки кръгчета моркови, целината, доматите, ригана, лещата, 1 литър вода и останалите подправки.

Съдът се захлупва и се оставя да ври на бавен огън до сваряване на лещата.

Лещата се сервира по желание с хлебни крутони, изпържени или запечени на фурна с малко масло и шарена сол. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft