Какво да сготвим набързо за вечеря за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Леща яхния в гювеч ЧЕТВЪРТЪК
237492

Леща яхния в гювеч ЧЕТВЪРТЪК

* 250 г леща
* 1 глава лук
* 1 бр. морков
* 4-5 скилидки чесън
* чубрица, сол
* 3 с.л. олио
* червен припер или доматено пюре размито с малко вода

Лука нарязвам на едро, моркова на дребно. Измивам лещата, че има люспички по нея. Слагам лука и морковите в гювеч, прибавям лещата, наливам вода колко да покрие всичко и слагам във фурната да се пече за около 5-10 минути на 180 С, след това го изваждам и слагам размитото дом. пюре или червен пипер, чесъна на едро, олиото, чубрицата и хубаво разбърквам. Ако е нужно се долива още вода, осолява се и отново се слага във фурната да пече под капак за около 15-20 минути на 100С, а ако имате време може и на 50С. Колкото по-бавно се пече, толкова по-хубаво става.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft