Ловджийска салата в буркани - рецепта без консервиране!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ловджийска салата в буркани - рецепта без консервиране!
Ловджийска салата в буркани - рецепта без консервиране!
3653
Източник: За Жената
Ловджийска салата в буркани - рецепта без консервиране!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ловджийската салата е традиционно ястие, което носи топлината и вкуса на лятото в студените зимни дни.

Тази рецепта е напълно натурална, без консерванти, приготвена с пресни съставки и лесен процес. Идеална за всеки, който иска да се наслади на домашно приготвена, здравословна зимнина.

Пригответе бурканите и запазете вкуса на природата.

Ето какво ви е необходимо:

Ловджийска салата в буркани

Продукти:

  • 1 кг домати
  • 4 глави лук
  • 500 г моркови
  • 2 кг чушки
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г сол
  • 100 г захар
  • 100 мл алкохолен оцет (9%)
  • 100 мл олио
  • 2 дафинови листа
  • пресен магданоз (по желание)
  • люта чушка (по желание)

Приготвяне:

1. Измийте доматите, обелете ги и отстранете средната им част. Нарежете ги на кубчета и ги пасирайте, докато получите гъст сок. Изсипете сока в по-голяма тенджера.

2. Нарежете ситно четирите глави лук. Добавете лука в тенджерата с доматения сок и гответе на среден огън за около 20 минути, като разбърквате от време на време.

3. Измийте и почистете морковите, след което ги нарежете на колелца. Оставете ги настрана.

4. Измийте чушките, отстранете семките и ги нарежете на малки кубчета.

5. Добавете морковите и чушките в купата с доматите и лука. След това добавете ситно нарязана глава чесън и разбъркайте всичко добре.

зеленчуци ловджийски

Снимка: YouTube

6. Добавете 100 г сол, 100 г захар, 100 мл алкохолен оцет (9%), 100 мл олио и два дафинови листа. По желание добавете малко ситно нарязана люта чушка за леко пикантен вкус. Разбъркайте и гответе на среден огън за около час.

7. Докато салатата се готви, стерилизирайте бурканите и капаците. Загрейте бурканите във фурната на 100°C и избършете капаците с кърпа, потопена в оцет, за да ги дезинфекцирате.

8. След един час варене проверете гъстотата на салатата. Ако предпочитате по-гъста текстура, продължете да готвите още 30 минути.

салата по ловджийски

Снимка: YouTube

9. Нарежете ситно пресен магданоз (по желание) и го добавете към салатата. Разбъркайте.

нарязан магданоз

Снимка: YouTube

зеленчуци в тенджера

Снимка: YouTube

10. Внимателно изсипете горещата салата в горещите стерилизирани буркани, като ги пълните постепенно. Затворете бурканите с капаците, като внимавате да не се изгорите.

буркани зимнина

Снимка: YouTube

приготвяне ловджийска салата

Снимка: YouTube

11. Увийте бурканите в одеяло и ги оставете да се охладят постепенно. След това ги съхранявайте на тъмно и хладно място.

ловджийска салата

Изброените съставки дават около четири буркана ловджийска салата, готова да обогати менюто ви през зимата. Насладете се на естествения вкус! 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft