Марината за морска риба

вход през zajenata.bg
Марината за морска риба
admin
Добавена от: admin
11217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 кг морска риба 
За саламурата:
2 л вода и 1 кг морска сол 
За маринатата:
3 л вода
1 л оцет /винен, 6 градуса/
50 гр захар
50 гр сол
2 гр черен или бял пипер
2 гр бахар
2 гр карамфил
2 гр кориандър
дафинов лист
по желание - канела и анасон
 

Почистете рибата много добре от главите и вътрешностите (особено от тъмната стомашна ципа и кръвта по гърбначния стълб). Обелете кожата и люспите (може да го направите и на по-късен етап).
От водата и солта пригответе саламура, като ги смесите в тенджера и оставите да заврат - солта трябва да се разтвори във водата. Охладете леко саламурата, след което накиснете рибата в нея за поне 7-8 минути. Извадете я, оставете саламурата да изстине напълно и отново накиснете рибата в нея -този път за 1 час (при тази процедура кожата и люспите обикновено падат сами). 
Смесете продуктите за маринатата (без оцета) и оставете сместа да заври. Оставете маринатата да изстине, след което добавете оцета. В изстиналата марината потопете рибата и я оставете да престои вътре за поне 48 часа. 
Маринованата риба подредете плътно в буркани, като прибавяте по малко от подправките - черен пипер, бахар, дафинов лист, кориандър, по желание - канела и анасон. Долейте бурканите с марината плюс 10-15 мм олио или зехтин. Маринованата риба съхранявайте на прохладно и тъмно място. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft