 
                
            
	1 кг свинско месо (плешка, бут)
	1.5 л. прясно мляко
	600 мл. бяло, сухо вино
	2 листа салвия (градински чай)
	3 стръка розмарин
	125 гр. масло
	Черен пипер (млян)
	Черен пипер (зърна)
	Сол
Месото се залива в подходящ съд с бялото вино, добавят се няколко зърна черен пипер и се оставя да се маринова на студено за около 48 ч. След това се изважда от маринатата, отцежда се и се запържва от всички страни в маслото, докато добие златистокафяв цвят. Поставя се в тава, добавят се розмаринът и салвията, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с млякото. Слага се да се пече около 90 мин. на 200°С. Месото се сервира нарязано на резени. Останалият при печенето сос се сгъстява, или деглазира при необходимост и се предлага отделно, или месото се залива с него.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








