 
                
            
	500 гр. свински пържоли (бут)
	500 гр. гъби
	200 мл. течна сметана
	1 с.л. брашно
	къри
	черен пипер
	сол
	За маринатата:
	2 ч.л. горчица
	2 ч.л. майонеза
	1 ч.ч. бяло вино
	1/2 ч.ч. спрайт или газирана вода
	Свинското месо се нарязва на пържоли и се начуква.
	Начуканите пържоли се поръсват с къри, черен пипер и сол.
	От майонезата,горчицата, виното и спрайта се приготвя марината.
	В подходящ съд се нареждат пържолите, като се заливат с марината.
	Маринованите пържоли се оставят да престоят няколко часа или до другия ден.
	В тиган с малко олио се запечатват пържолите леко от двете страни и се подреждат в йенска тенджера. В мазнината останала от пържолите се задушават нарязаните гъби (може да се добави и малко сол).
	Когато гъбите променят цвета си, се прибавя течната сметана и се разбърква добре.
	След като сместа кипне се прибавя 1 с.л. брашно размито в 1/2 ч.ч. вода.
	Отново се разбърква и се заливат пържолите.
	Полуготовото ястие се задушава във фурната до готовност на 250 С.
	Гарнира се по желание с пържени или задушени картофи. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








