Месна спирала - идеална за закуска, обяд или вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Месна спирала - идеална за закуска, обяд или вечеря
Месна спирала - идеална за закуска, обяд или вечеря
admin
Добавена от: admin
21064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Количествата на продуктите са според размера на тавата и броя на порциите:
мляно месо
брашно
яйце
вода
сол
лук

Пресейте брашното в голяма купа (на 1 кг брашно са нужни около 400 мл вода). Посолете и направете кладенче. Счупете яйцето вътре. С постепенно добавяне на хладка вода замесете гладко тесто, подобно на баничното. Оформете го на топка и го оставете 15 минути в покой. Разточете тестото на много тънка кръгла кора (колкото по-тънка, толкова по-добре).
Нарежете лука.
Добавете го към мляното месо, прибавете подправки на вкус - копър, сол, черен пипер.
Разпределете плънката от мляно месо върху кръга тесто.
От единия край леко започнете да навивате тестото, докато оформите руло.
Получава се нещо като дълга наденичка :)
Завийте рулото на спирала в предварително намазнена тава. Отгоре направете няколко разреза, като започнете от външния край на спиралата. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Преди печене може да намажете тестото леко с масло и да поръсите с малко вода, а първите 15 минути може да покриете с фолио или капак, за да не стане твърда коричката. Пече се до зачервяване.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft