Мраморен кекс ОСЕМ ЛЪЖИЦИ - толкова мек и ефирен, че се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мраморен кекс ОСЕМ ЛЪЖИЦИ - толкова мек и ефирен, че се топи в устата!
Мраморен кекс ОСЕМ ЛЪЖИЦИ - толкова мек и ефирен, че се топи в устата!
2185
Източник: За Жената
Мраморен кекс ОСЕМ ЛЪЖИЦИ - толкова мек и ефирен, че се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този мраморен кекс е истински шедьовър на простота и вкус, идеален за всеки повод.

С меката си, ефирна текстура, която се топи в устата, той ще се превърне в любим десерт за цялото семейство.

Приготвена с леснодостъпни съставки и без нужда от кантар, тази рецепта комбинира светли и тъмни слоеве тесто, за да създаде красив визуален ефект и неустоим вкус.

Идеален за наслада с кафе или чай, десертът е бърз, икономичен и винаги успешен. Помни се лесно, защото ще ви трябват по 8 лъжици от основните продукти. Ето какво още ви е необходимо за нашия Мраморен кекс ОСЕМ ЛЪЖИЦИ :

Мраморен кекс ОСЕМ ЛЪЖИЦИ

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • Щипка сол
  • Малко ванилия
  • 8 супени лъжици захар
  • 8 супени лъжици олио
  • 8 супени лъжици мляко
  • 8 супени лъжици кисело мляко
  • 8 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 2 супени лъжици мляко
  • Масло за намазване на формата
  • Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

1.

Загрейте фурната до 175°C. Пригответе правоъгълна тава за печене с размери 22 × 12 см и я намажете с масло.

2. В дълбока купа разбийте яйцата с щипка сол и малко ванилия.

яйца с ванилия

Снимка: YouTube

Добавете 8 супени лъжици захар и разбийте, докато сместа стане кремообразна и обемна.

олио в яйцата

Снимка: YouTube

3. Постепенно добавете 8 супени лъжици олио, като бъркате непрекъснато, за да се смеси хомогенна смес.

4. Добавете 8 супени лъжици мляко и 8 супени лъжици кисело мляко и продължете да разбивате, докато сместа стане хомогенна.

5. Пресейте 8 супени лъжици брашно и 1 супена лъжица бакпулвер върху сместа. Разбъркайте внимателно с шпатула или лъжица, докато тестото стане хомогенно.

гладко кексово тесот

Снимка: YouTube

6. Разделете тестото на две равни части.

купички тесто

Снимка: YouTube

Към едната част добавете 2 супени лъжици какао на прах и 2 супени лъжици мляко и разбъркайте добре, за да получите тъмна смес.

какао в тестото

Снимка: YouTube

какаово тесто

Снимка: YouTube

7. В подготвената форма за кекс последователно изсипете светлото и тъмното тесто, за да създадете мраморен ефект.

изсипване тесто

Снимка: YouTube

тесто мрамор

Снимка: YouTube

Можете леко да ги разбъркате с вилица или дървена клечка, за да получите уникален, цветен вид.

8. Печете в предварително загрята фурна на 175°C за около 35–40 минути или докато кексът стане златистокафяв и клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

мраморен кекс

Снимка: YouTube

9. След като кексът се охлади, поръсете го с пудра захар.

нарязан кекс

Снимка: YouTube

10. Сервирайте кекса и се насладете на неустоимия му, топящ се в устата вкус.

парче мраморен кекс

Снимка: YouTube

Тази мраморна торта е перфектен избор за ежедневно удоволствие или за специални моменти с любимите ви хора.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft