Направете си сочен тиквен пай и кухнята ви ще се изпълни с вдъхновяващ аромат

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Направете си сочен тиквен пай и кухнята ви ще се изпълни с вдъхновяващ аромат
Направете си сочен тиквен пай и кухнята ви ще се изпълни с вдъхновяващ аромат
admin
Добавена от: admin
28736
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За корите: 
300 гр. брашно
7 с.л. захар 
85 мл вода
60 мл олио
1/2 пакетче бакпулвер
щипка сол 
За плънката:
2 кг тиква
кората на един лимон 
100 гр. захар 
1 ванилия
2-3 супени лъжици олио


Първо пригответе тиквата: обелете я и я настържете на ръка или в кухненски робот. Сложете олиото в тенджера и поставете вътре тиквата, захарта, ванилията и лимоновата кора. Оставете сместа на слаб огън, докато тиквата омекне и водата се изпари. Може да сложите и канела, ако искате, чудесно си пасва с тиквата. Но за да запазите жълтия цвят на сладкиша, не добавяйте канела. 
За корите: смесете всички продукти до получаването на тесто, което е хомогенно и може да се меси. Не го месете прекалено - само колкото да бъде хомогенно. Оставете го да почине пет минути. 
Разделете тестото на две, разточете първата част на лист и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. След това разпределете отгоре тиквата и покрийте с кора от второто тесто. 
Набодете тестото с вилица на няколко места и пъхнете пая да се пече около 40 мин. в загрята предварително фурна. Извадете готовия пай от фурната, поръсете го с пудра захар и охладете. Нарежете на квадрати и се насладете на най-ароматния сладкиш, който сте опитвали. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft