Норвежки плодов кекс

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Норвежки плодов кекс
Норвежки плодов кекс
admin
Добавена от: admin
22996
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. сода бикарбонат

1 к.л. сол

1 ч.л. канела

1 ч.л. смляно индийско орехче

1/4ч.л. смлян бахар

2 ч.ч. захар

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. прясно мляко

1 ч.л. есенция ванилия

яйца

2 ч.ч. сушени плодове без костилки (сини сливи, смокини, червени боровинки и пр.), накълцани на парченца

1 ч.ч. нарязани орехови ядки

ЗА ГЛАЗУРАТА:

1/3 ч.ч. пудра захар

1/3 ч.ч. прясно мляко

2 с.л. масло

2 с.л. лимонов сок

Пресейте брашното и го смесете със содата, подправките и захарта. Добавете на тънка струйка олиото, млякото (бъркайки непрекъснато) и ароматизирайте с ванилията. Прибавете едно по едно яйцата, като бъркате добре след всяко. Най-накрая добавете ядките и сушените плодове. Получената смес разпределете в намазнена и набрашнена форма или тавичка и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Тествайте готовността със суха клечица в центъра на сладкиша - трябва да излезе суха.

Извадете готовия кекс и го оставете да се охлади. През това време пригответе глазурата: разбъркайте съставките в касерола на силен огън, докато се хомогенизират и загреят (около 3-4 минути). Набодете охладения сладкиш с вилица или клечка, след което залейте с глазурата. 

Поднесете го топъл или студен, с чаша чай, кафе или прясно мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft