Рецепти за зимнина с карфиол

вход през zajenata.bg
363762

Парена туршия с карфиол

чушки - 5 кг червени и месести пиперки

карфиол - 2 и 1/2 кг
моркови - 1 кг
керевиз - 2 средно големи глави с листата
чесън - 2 - 3 глави
ЗА САЛАМУРАТА
оцет - 3 л
вода - 3 л
олио - 2 ч.ч.
захар - 2 ч.ч.
сол - 2 ч.ч.
дафинов лист - 2 - 3 броя
черен пипер - 1 ч.л. зрънца
бахар - 1 ч.л.

Всички зеленчуци се измива. Дръжките на чушките се отрязват ниско и семенната им част се набожда на няколко места дебела игла. Обеления керевиз се нарязва на парчета, а карфиолът се накъсва на розички.

Скилидките чесън се обелват. Съставките за саламурата се кипват в съд на котлона. В кипящата саламура се пускат последователно по 5-6 пиперки за 1-2 минути да се попарят.

Вадят се с помощта на решетъчна лъжица и се охлаждат върху широк поднос. На дъното на всеки буркан слагайте стъбла от керевиза. Отгоре подредете няколко пиперки, а между тях разпределяйте карфиол, керевиз, моркови, чесън. Така се пълни всеки буркан до горе.

Отгоре сложете венец от керевизени стъбла. Вместо тях може да използвате лозови пръчици, за да се притиснат добре зеленчуците. Залейте подредената туршия в бурканите с охладената саламура, затворете и стерилизирайте бурканите за 15 минути след завиране. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft