Рецепти за зимнина с карфиол

вход през zajenata.bg
363759

Карфиол туршия

2 глави карфиол
500 г моркови
чесън
аспирин, целина, оцет, сол


Начин на приготвяне
Накъсвате карфиола, измивате го и го редите в бурканите, като по средата слагате по 2-3 бр. моркови, 2-3 скилидки обелени чесън, стръкче целина. След като напълните бурканите наливате оцет до долния ръб (аз меря-1 пръст) и слагате:

за 3 л буркан: 4 равни с.л. сол и 5 аспирина
за 2.5 л буркан: 3 равни с.л. сол и 3 аспирина
за 1.8 л буркан: 2 равни с.л. сол и 2 аспирина
за 800 мл буркан: 1 равна с.л. сол и 1 аспирин

Заливате бурканите с вряща вода, запечатвате и обръщате. След като изстинат прибирате в мазата. По същия начин може да направите и броколи. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft