 
                
            
	2 средно големи патладжана
	1 щафетка (150 гр) козе сирене
	150 гр. сирене Рикота
	голяма шепа листенца бейби спанак
	5 пресни листа градински чай (салвия)
	50 мл зехтин екстра върджин
	Черен пипер
	За сос Пепероната:
	2 червени чушки, нарязани на кубчета
	1 жълта чушка, нарязана на кубчета
	1 глава червен лук, нарязана на кубчета
	2 скилидки чесън, счукан
	шепа магданоз, заедно с дръжките, нарязан на едро
	2 с.л. винен оцет
	сол и черен пипер
	зехтин
	 
	За да поднесете като предястие:
	Разрежете патладжаните по дължина, след това на ивици с дебелина около половин сантиметър. Намажете или поръсете ивиците щедро със зехтин и изпечете на грил или барбекю за около 3 минути от всяка страна, докато се изпекат и отвътре. Нарежете на ситно спанака и градинския чай. Смесете козето сирене, Рикотата, спанака, градинския чай и зехтина. Подправете с прясно смлян черен пипер. Намажете всяка ивица патладжан с лъжичка от плънката със сирена и завийте.
	За да поднесете като основно ястие:
	Пригответе соса Пепероната: задушете чушките в малко зехтин на умерен огън. Гответе бавно в съд, покрит с капак, за 10 минути, докато чушките омекнат. Прибавете лука и задушавайте още 20 минути. Добавете чесъна и дръжките на магданоза и запържете за минутка. Прибавете оцета и подправете на вкус. Поставете руладините на един пласт в подходяща тавичка. Покрийте със соса Пепероната и отгоре наредете малко Моцарела (по желание). Печете за 10-15 минути на 200 градуса, докато сиренето се разтопи, а руладините се загреят добре.
	Поднесете ястието, поръсено с листата от магданоза и няколко капки зехтин.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








