Какво да сготвя от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
169476

ПЕТЪК Бекон с боб

4 резена бекон
1 с. л. олио или зехтин
1/2 глава кромид лук
1/2 зелена чушка
2 х 420 г консервиран печен боб в доматен сос
180 мл сос Барбекю
125 г кафява захар

60 мл ябълков оцет
2 с. л. дижонска горчица

• Фурната се загрява на 160 С.
• Лукът и чушките се почистват и нарязват на дребни кубчета.
• В средна купа се разбъркват сосът Барбекю, захарта, оцетът и горчицата.
• Резените бекон се нарязват на половинки по ширина.
• Голям тиган се загрява на среден огън.
• Изпържват се за кратко, след което се отцеждат върху кухненско руло.
• В същия тиган се сгорещява мазнината.
• Изпържват се лукът и чушката до омекване.
• Добавя се консервираният боб.
• Всичко се разбърква и се добавя захарната смес.
• Ястието се довежда до кипване.
• Прехвърля се в огнеупорна тава.
• Отгоре се нареждат изпържените резени бекон.
• Ястието се пече 2 часа, след което леко се охлажда.
• Печеният боб с бекон се разпределя по чинии и се поднася с хляб.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft