Печена риба във винен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печена риба във винен сос
Печена риба във винен сос
admin
Добавена от: admin
25132
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 филета бяла риба
6 с.л. зех­тин 
200 гр чери доматчета
половин връзка пресен босилек
100 мл бя­ло вино
200 мл зеленчуков бульон
1 дафи­нов лист
сол на вкус
няколко резена лимон

Филетата риба се посоляват от всички страни и се намазват добре със зехтин. Останалият зехтин се изсипва в тавичката, в която ще се пече рибата. Филетата се прехвърлят в тавичка, отстрани се подреждат разполовените чери доматчета и резените лимон. Всичко се поръсва с нарязания босилек, осолява се на вкус. В тавата се наливат виното и бульонът, добавя се дафиновият лист и рибата се пъха във фурната за около 30 минути на 180 градуса (загрейте фурната предварително).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft