Лесни рецепти с пилешки гърди

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки гърди с пармезан
163394

Пилешки гърди с пармезан

пилешки гърди - 2 броя без кожа, домати - 3 - 4 броя, лук - 1 - 2 глави, чесън - 2 - 3 скилидки, босилек - 5 - 6 листа пресен или сушен, пармезан - 60 - 70 г настърган, крутони - 150 гзехтин

Пилешките гърди се разделят на 4. Леко се начукват, покрити с прозрачно фолио, след като сте ги овкусили с малко сол и смлян черен пипер.

Загрява се малко мазнина в тиган и пилешкото се запържва за кратко от двете страни. Изважда се и в тигана се запържва лука, нарязан на полумесеци.

Филетата се подреждат се в подмазнена тава. Пасираният чесън се разбърква с малко зехтин и сол и с тази смес се намазват пилешките филета. Разпределя се върху и около тях лука.

Отгоре се слагат кръгчета домати, а останалите домати се разпръскват около месото. Поръсете върху доматите с нарязан пресен босилек или сушен.

Натрошете крутоните в плик и трохите разбъркайте с настъргания пармезан. Покрийте плътно всяко парче с тази смес. Полейте със струйка зехтин и сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 30 минути. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft