Лесни рецепти с пилешки гърди

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки гърди със сирена
163407

Пилешки гърди със сирена

пилешки гърди - 4 - 5 броя, синьо сирене - 1 пакетче по избор, топено сирене - 1 пакетче колкото се може по качествено, пармезан - 100г настърган или от цели парчета, зехтин - екстра върджин за предпочитане, масло - около 2 с.л., сметана - за солено готвене от тези, които се водят за паста, соев сос - по - светъл е по - добре в случая, боровинки - за украса

Нарязваме пилешките гърдички на кубчета (1х1 см горе долу) и ги мариноваме с малко зехтинче, соевото сосче, сол, захар и подправка по избор, която не оцветява.

Оставяме ги да поемат добре от подправките за около 1-2 часа. Загряваме тиган на висока температура и слагаме малко зехтинче на дъното. Слагаме пилешкото в тигана и задушаваме до побеляване на месото от всяка страна.

След това го вадим за да не стане жилаво и изсипваме течността, която вече само може да ни пречи. Бършем тиганчето и слагаме маслото, 1 ч.л. зехтин и сметаната вътре. Нарязваме синьото сирене и пармезана на много тънки парченца (или ги настъргваме) и ги прибавяме. Бъркаме и когато почнат да се разтапят прибавяме и топеното сирене като отново го режем на малки парчета за по-бързо разтапяне. Ако трябва, прибавяме още сметана и бъркаме докато не стане хомогенна смес ( *на средна температура или на слаб огън).

Когато се получи бяло сосче прибавяме малко захар (около 1 ч.л.) и пилешкото, без течността, която е била отдолу. Усилваме огъня и затваряме с капак. След 1-2 минути сваляме от котлона и поднасяме с боровинки поръсени отгоре. Ястието върви както с биричка, така и с хубаво сладко бяло вино.
 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft