Лесни рецепти с пилешки гърди

вход през zajenata.bg
163406

Пълнени пилешки гърди

1 кг. пилешки гърди
200 гр. топено сирене
50 гр. пикантно топено сирене - по желание
1 голяма кофичка заквасена сметана
2 - 3 скилидки чесън
масло
черен пипер
сол
дървени клечки

Измиваме и почистваме пилешките гърди . Разрязваме ги наполовина и поръсваме с малко сол и черен пипер. Нарязваме на ситно скилидките чесън. Пълним гърдите с топено сирене /2-3 кръгчета/, масло и чесън. С клечките захващаме пилешките гърди. Когато са готови, загряваме тиган с малко масло и запържваме пълнените гърди.
В тенджерка слагаме готварската сметана с малко водичка, сол и черен пипер. Добавяме останалото топено сирене и може да сложите и малко пикантно топено сирене. Получава се леко пикантно и като цяло вкусът е много по-наситен. Оставяме за няколко минути на огъня. Когато пилешките гърди станат златисти /нека да са почти готови/ ги прехвърляме в тенджерката със сметаната и топеното сирене. Оставяме да къкри около 15 минути или докато се посгъсти сосът. Хубаво е да се сервира с нещо свежо - зелена салата, задушен грах или аспержи на скара.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft