Вкусни рецепти с пилешки филенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки хапки с панировка
368700

Пилешки хапки с панировка

Ппродукти:
500 г пилешко филе
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. брашно тип 500
1/2 ч.ч. царевично брашно
щипка ронена чубрица
1-2 щипки сол
5-6 с.л. соев сос
олио за пържене


 Приготвяне:
Пилешкото филе се вари в подсолена вода около 15-20 минути, отцежда се и се оставя да изстине. През това време се приготвя панировката. Към киселото мляко със содата се прибавят яйцето, 1 ч.ч. вода, брашната, солта и ронената чубрица. Гъстотата на панировката се определя, като се потопи пръста - да се задържа върху него. Ако е рядка, се добавя още малко брашно, ако е гъста - малко вода. Изстиналото филе се нарязва на тънки филии с дебелина 1 см, които се нарязват на по-малки парчета, нареждат се в тава и се поливат със соевия сос. Престояват около 5-10 минути. Олиото се загрява силно и в него се пържи всяко парче месо, потопено в панировката.

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft